VIDEO | Mesajul lui Recean pentru găgăuzi: Nimeni în locul lor nu va alege bașcanul. Nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se află acolo aiurea 

„Bașcanul autonomiei găgăuze trebuie să fie ales conform legislației Republicii Moldova și conform legislației specifice a autonomiei găgăuze și asta se va întâmpla”. Declarația aparține premierului Dorin Recea, făcută în debutul ședinței de astăzi a Guvernului. 

„Nimeni în locul lor nu va alege bașcanul. Nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se află acolo aiurea, în loc să vină aici să-și ispășească pedeapsa. Bașcanul autonomiei găgăuze trebuie să fie ales conform legislației Republicii Moldova și conform legislației specifice a autonomiei găgăuze și asta se va întâmpla. 

Recean a mai spus că Guvernul va reprezenta în continuare interesele locuitorilor din regiune. 

„Ceea ce noi nu vom face este să lucrăm cu oamenii care reprezintă alte interese decât interesele cetățenilor din autonomie. Ori de câte ori vom vedea că cineva încearcă să aibă o altă agendă decât agenda cetățenilor, sistemul de aplicare a legii va interveni corespunzător”, a mai spus Recean. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *