VIDEO | Moldoveni reținuți în Cehia pentru producerea clandestină a țigărilor. Au provocat o daună de 120 milioane euro bugetului UE

țigări

Un grup infracțional, format din 22 membri, 14 dintre aceștia fiind cetățeni ai Republicii Moldova, a fost destructurat în Cehia. Persoanele sunt acuzate de producerea clandestină a țigărilor și prejudicierea bugetului UE cu aproximativ 120 de milioane de euro.

Operațiunea a fost coordonată de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS în colaborare cu autoritățile din Cehia. Aceasta a dus la reținerea cetățenilor moldoveni după confiscarea a aproximativ 17.700.000 de țigări produse ilegal și a peste 11.000 kg de tutun pe teritoriul Cehiei.

Țigările contrafăcute erau produse în regiunea Moravia din Cehia și distribuite ulterior în diverse țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Germania, România, Polonia sau Franța.

Pe lângă țigările contrafăcute, în urma perchezițiilor s-au confiscat 30.000 de euro în numerar, fonduri în conturi bancare, o mașină în valoare de 100.000 de euro și un camion folosit în comiterea infracțiunii.

„De asemenea, au avut loc descinderi și în Moldova la figuranții investigați, unde au fost obținute probe suplimentare cu privire la activități infracționale derulate de aceștia, inclusiv înscrisuri de ciornă, piese pentru utilaje de producere a țigărilor, matrice pentru aplicarea inscripției pe țigări, telefoane mobile o sumă de 15.000 EUR în numerar, un autoturism de lux în valoare de 80000 de euro și o armă”, anunță PCCOCS.

Cei 14 cetățeni moldoveni implicați în producerea clandestină a țigărilor, cu vârste cuprinse între 24 și 66 de ani, urmează să fie judecați în Cehia pentru infracțiunile lor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram