Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că ajutorul pentru perioada rece a anului a fost inclus în programul de compensații la energie „Ajutor la contor” și va fi acordat sub formă de plată monetară lunară.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, această decizie a fost luată pentru „a simplifica accesul la ajutorul financiar acordat pentru sezonul rece al anului și a ne asigura că toate familiile social-vulnerabile vor beneficia de suport din partea statului, pentru a face față cheltuielilor pentru încălzire”. 

Pentru a beneficia de acest suport financiar, familiile urmează să se înregistreze pe platforma compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutate să se înregistreze de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Modificările în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată în 15 septembrie, iar, în scurt timp, vor fi operate și alte modificări la cadrul normativ, care vor pune în aplicare ajustările deja efectuate, se mai arată în comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin