VIDEO | Noroc chior sau pierdere intenționată? Au dispărut probele dintr-un dosar de învinuire a lui Veaceslav Platon.

Un CD cu înregistrări video şi audio, care-l incriminează pe Veaceslav Platon de posibila corupere a angajaților Detașamentului cu destinație specială „Pantera”, a dispărut din dosar. Dispariţia probei a fost depistată la şedinţa de marţi, 2 mai, în momentul în care urma să fie vizionat CD-ul, scrie portalul Crime Moldova. 

Potrivit sursei citate, judecătorul Petru Păun a declarat că nu a văzut niciun un CD în dosar şi a presupus că s-ar fi pierdut în timp ce dosarul a fost transferat de la Curtea de Apel, la Judecătoria Chişinău. La rândul său, procurorul de caz, Vitalie Codreanu, a declarat în şedinţă că există copii ale înregistrării, însă în acest caz ar putea să apară interpretări privind veridicitatea acestora. Acuzatorul a propus ca procesul să continue cu audierea martorilor, pentru a evita tergiversarea examinării cauzei. Totuși, instanţa a dispus o pauză până în data de 19 mai, timp în care să fie căutată proba dispărută din dosar.

Platon este învinuit că, în 2016, în timp ce se afla în detenție, ar fi coordonat prin telefon scoaterea a peste 205 milioane de lei din conturile companiilor „Moldasig” și „Alliance Insurance Group”. De asemenea, acesta le-ar fi promis gardienilor de la „Pantera” apartamente în Capitală, automobile şi câte 5.000 de euro pe lună pentru a-i permite acţiuni interzise în cadrul întâlnirilor cu avocaţii, inclusiv prin facilitarea accesului la un telefon mobil. Şedinţele de judecată se desfăşoară în lipsa lui Platon, care a părăsit Republica Moldova după alegerile parlamentare din 11 iulie 2021.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin