VIDEO | PAS, către socialiști: „Ce ați căutat în țara criminalului Putin?”, PSRM: „Am fost la un forum economic important”

Deputații PAS și cei din fracțiunea PSRM au făcut un schimb de replici acide, însoțite de etichete, în contextul vizitei în Rusia, de săptămâna trecută, a unei delegații formată din câțiva fruntași socialiști, unde s-au întreținut cu reprezentanții puterii de la Moscova.

Deputatul PAS, Andrian Cheptonaru, i-a acuzat de cei din PSRM că s-au dus acolo să „pupe cizma rușilor” și le-a cerut să recunoască public acest lucru.

„Au băgat capul în nisip și se prefac că cetățenii nu au dreptul să audă acest răspuns. Eu le-aș sugera să spună așa cum este: s-au dus să pupe cizma rușilor, să-i asigure că ei mai pot fi folosiți în interesele Federației Ruse în Republica Moldova. Eu vreau să-i rog să iasă totuși și să răspundă ce au căutat în capitala unui stat agresor și terorist”, a spus Cheptonaru.   

În replică, socialistul Grigore Novac, care a fost și el la Moscova, alături de alți colegi de fracțiune, a spus că, de fapt, scopul vizitei a fost participarea la un „forum economic foarte important”.

„Ce-i asta economie pe dumneavoastră nu vă duce nici mintea, nici capul, habar nu aveți, pentru că nici nu vă interesează acest domeniu. Noi putem să dăm darea dde seamă cetățenilor Republicii Moldova, nu unui agent străin infiltrat aici, în Parlamentul Republicii Moldova, care face doar colb, multă gălăgie și aduce doar miros urât”, a declarat Novac.  

Amintim că, săptămâna trecută, mai mulți deputați socialiști au fost la Moscova, unde s-au întântâlnit cu un grup de parlamentari ruși din partea Partidului „Rusia Unită” al președintelui rus Vladimir Putin.

Vizita a stârnit controverse la Chișinău, iar mai mulți politicieni și lideri de opinie i-au acuzat pe socialiști că au mers acolo să vândă țara rușilor. Mai mult, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, condusă de Igor Munteanu, a depus o sesizare la Procuratură, în care solicită ca cei care au făcut parte din delegație să fie anchetați pentru înaltă trădare.

Cu o reacție a venit și președintele Maia Sandu, care a spus că socialiștii ar trebui să poarte răspundere pentru această acțiune.

SURSA VIDEO: Radar Politic (https://t.me/RadarPolitic)
Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *