VIDEO | Maia Sandu, despre vizita deputaților PSRM la Moscova: „Vor trebui să-și asume responsabilitatea pentru aceste acțiuni”

Președintele Maia Sandu le transmite deputaților PSRM, care au fost la Moscova, pentru a se întâlni cu reprezentanții partidului proprezidențial „Edinaia Rossia”, să-și asume responsabilitatea pentru aceste acțiuni și le-a amintit că ei ar trebui să reprezinte, în primul rând, interesele Republicii Moldova, nu ale Federației Ruse.  

„Ce fac socialiștii de la PSRM este treaba lor, dar trebuie să țină minte că ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova și sunt obligați să respecte interesul Republicii Moldova. În situația în care vor comite acțiuni care vin împotriva statului Republicii Moldova, vor trebui să-și asume aceste acțiuni și respectiv responsabilitatea pentru asta”, a spus Maia Sandu.

Acum câteva zile, o delegație a fracțiunii parlamentare a PSRM a mers într-o vizită de câteva zile la Moscova. Socialiștii, în frunte cu Vlad Bătrâncea, au avut luni o întrevedere cu reprezentanții Partidului „Rusia Unită”, condusă informal de Vladimir Putin, iar marți au participat la cea de-a zecea ediție a Forumului Economic de la Moscova.

Mai multe voci din opoziție au criticat dur această vizită, în contextul în care Rusia poartă un război în Ucraina vecină, iar reprezentanții Coaliției pentru Unitate și Bunăstare, au făcut chiar și un demers către Procuratură, prin care îi cer să-i ancheteze pe deputați socialiști pentru trădare de patrie.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram