VIDEO | Radu Marian: Centrul pentru combaterea propagandei se va subordona Președinției și va avea un caracter civil

Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei va fi subordonat Președinției va avea caracter civil. Mai mult, noua structură, pe lângă sarcinile de combatere a fake-urilor, va avea și obligațiuni de a informa corect. Precizările au fost făcute de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian, în cadrul emisiunii Moldova LIVE de la Exclusiv TV. 

„Din câte înțeleg, va fi o instituție afiliată Președinției și va avea un caracter civil, va lupta cu fenomenele de propagandă și dezinformare. Eu zic că mai bine să vină proiectul în Parlament. Evident, va fi un mecanism de control, va fi implicată societatea civilă, care să asigure că nu au loc abuzuri. Dincolo de măsuri de a combate propaganda, Centrul o să vină și cu instrumente de promovare, de informare”, a declarat Radu Marian, la Moldova LIVE.

Luni, președintele Maia Sandu a anunțat că va propune Parlamentului crearea Centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei. Centrul, care va avea denumirea „Patriot”, va avea misiunea de a coordona și implementa politica statului în domeniul securității Informaționale. Unii reprezentanți ai opoziției și-au exprimat deja îngrijorarea că activitatea noii structuri ar putea încălca, în unele cazuri, dreptul la liberă exprimare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram