VIDEO | Rogozin, nemulțumit de focurile de artificii din Moscova, de 9 mai:  A capitulat Kievul? Am cucerit Bahmutul? 

Fostul șef Roscosmos și vicepremier al Rusiei, Dmitri Rogozin, s-a arătat nemulțumit de bucuria nejustificată a rușilor, etalată de 9 mai. Acesta a comentat, pe un ton sarcastic, focurile de artificii, lansate marți în mai multe orașe ale Rusiei, printre care în Moscova, cu ocazia „Zilei Victoriei”, în condițiile în care Rusia nu a înregistrat încă nicio victorie notabilă de la începutul invaziei ruse în Ucraina. 

„Se vorbește că ieri au avut loc focuri de artificii la Moscova. Ce, am cucerit Bahmutul? Am eliberat Donbasul? Kievul a capitulat?Nu, se pare că artificiile au fost lansate în cinstea victoriilor din trecut ale URSS. Am impresia că cei din Moscova ar trebui să se concentreze asupra problemelor curente de pe front. Iar ele sunt destule”, a scris Rogozin pe canalul său de telegram. 

Dmitri Rogozin a fost declarat, în 2017, persona non-grata în Republica Moldova. Până atunci, acesta a fost reprezentant special al președintelui Federației Ruse în problema transnistreană. Rogozin a fost implicat direct în conflictul transnistrean. În cartea sa, „Duşmanul poporului”, acesta a recunoscut că a luptat cu arma în mână în războiul din Transnistria, în 1992, împotriva moldovenilor şi împotriva „fasciştilor români”. La sfârșitul anului trecut, Rogozin a fost rănit pe front, în urma unui bombardament în estul Ucrainei. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin