VIDEO | „Sacoșă neagră” la Primăria Orhei. O angajată a instituției, dar și un curier, reținuți după o captură de peste 800 de mii de lei

Oamenii legii anunță reținerea unei funcționare a primăriei Orheiului și a unui curier de bani, după o captură totală de peste 800.000 lei. Cei doi au vârste de peste 30 de ani. Angajata instituției și biroul acesteia au fost supuse percheziționării vineri seara. În safeu a fost ridicată o sacoșă neagră cu peste 600.000 lei în plicuri.

Pe lângă suma de bani, au fost ridicate și liste cu simpatizanți ai unor partide politice, inclusiv a unui actual și a unui fost partid, precum și alte înscrisuri care vor fi investigate ulterior.

În aceeași seară, a fost reținut și un curier financiar, în timp ce conducea o mașină de lux în Strășeni, pe traseul din proximitatea satului Pănășești. O percheziție a vehiculului a dus la descoperirea unei alte sacoșe negre, care conținea peste 180.000 lei și 200 euro în plicuri, alături de alte bunuri și documente, inclusiv un pașaport rusesc.

„Oamenii legii au ridicat din mașină un calculator portabil, un telefon mobil, cartele bancare și pașaportul emis de autoritățile din Rusia al bărbatului originar din autonomia Găgăuză, domiciliat în Chișinău”, se mai arată în comunicatul emis de poliție.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) urmează să solicite aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile, în privința ambilor învinuiți de implicare în activitate criminală organizată.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram