VIDEO | Șor propune să punem batista pe țambal: „Întâi ne rezolvăm problemele, apoi vom întreba poporul unde mergem, în Est sau în Vest”

Liderul Partidului Șor, Ilan Șor, crede că Republica Moldova ar trebui să suspende orice procese integraționiste, indiferent că e vorba despre UE sau NATO, și să se concentreze asupra problemelor sociale, care afectează astăzi societatea. Într-o întregistrare video, el susține că fracțiunea sa va înregistra un proiect de lege, care să prevadă acest lucru.

„Eu nu sunt împotriva lor (europenilor – n.n.), dar sunt împotrivă ca viața oamenilor să se înrăutățească. Haideți să trecem, în liniște și pace, această perioadă dificilă din lume, iar ulterior vom scoate aceste subiecte la referendum și poporul va decide încotro dorește – la Vest, la Est, vrea să rămână în neutralitate, așa cum e scris în Constituție, sau altceva. Doar poporul poate să decidă încotro s-o luăm”, a menționat Ilan Șor.

Potrivit lui, de 20 de ani, politicenii moldoveni, care vorbesc despre necesitatea integrării europene, nu au făcut altceva decât să le vândă iluzii moldovenilor.

„În fond, această „bomboană” arăta destul de atractiv – pensii de mii de euro, drumuri bune, infrastructură modernă și multe altele. Dar nimeni nu explica în schimbul a ce. Acum haideți să vedem ce se afla înăuntru, după ce am dezvelit aceată bomboană. Nu am găsit nimic, nici măcar indexarea pensiilor, prevăzută de lege. Despre drumuri nu spun nimic, vedeți și singuri. Dar cea mai mare problemă este că ne-au expus unui risc iminent de a avea confruntări militare, pe teritoriul Republicii Moldova, în interesul nu știu cui, de fapt, știm ale cui, cert este că nu în interesele cetățenilor noștri”, a menționat Ilan Șor.

El a mai ținut să precizeze că nu-i împotriva lucrurilor bune, care se asociază cu Europa, doar că, potrivit lui, acestea nu au tangență cu Republica Moldova. În context, el a adăugat că astăzi, când situația este extrem de încordată, Republica Moldova ar trebui să rămână o țară neutră și abia după aceea să revină la subiectele geopolitice.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin