VIDEO | Vânzările unei cunoscute mărci de bere din SUA s-au prăbușit, după o campanie de imagine cu un influencer transgender

Vânzările Bud Light, compania care deține 10 la sută din cota de piață în Statele Unite ale Americii, s-au prăbușit, după ce brandul a lansat o campanie de imagine cu influencerul transgender Dylan Mulvaney, anunță presa americană. 

Potrivit NY Post, Anheuser-Busch, compania mamă a brandului Bud Light, a estimat că a pierdut în jur de 5 miliarde de dolari de la începutul campaniei. Totuși, compania a anunțat că nu va renunța la acest proiect de imagine, care a fost „un cadou pentru a aniversarea unui an de când Dylan Mulvaney s-a identificat drept femeie”. Mulvaney, în vârstă de 26 de ani, a postat luni, pe Instagram, un videoclip în care dezvăluia că Bud Light i-a trimis o cutie de bere cu fața ei imprimată pe ea. 

Conservatorii americani au pornit un boicot național al berii, nemulțumiți de asocierea cu influencerul transgender, iar vânzarile s-au prăbușit, în special în zonele rurale, cu 60 la sută. De asemenea, mai multe vedete și personalități americane au pornit o campanie împotriva brandului de bere. Interpretul Kid Rock a împușcat mai multe cutii de bere, iar cântărețul de muzică country Travis Tritt a anunțat că rupe toate contractele pe care le are pentru promovarea produselor Anheuser-Busch. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin