Violoncelissimo, din nou la Chișinău. Concert omagial la Sala cu Orgă, în cinstea marelui compozitor român Ciprian Porumbescu

Unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești, Violoncellissimo, format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, a revenit în fața publicului din Republica Moldova. Concertul a avut loc sâmbătă, 14 octombrie, la Sala cu Orgă din Chișinău, cu susținerea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Ca o încununare a Programului Aniversar „Ciprian Porumbescu”, inițiat și derulat de DRRM în Republica Moldova în perioada mai-octombrie 2023, sub înaltul patronaj al președintelui României, Klaus Werner Iohannis, ansamblul Violoncellissimo a prezentat în primă audiție lucrarea Omagiu lui Ciprian Porumbescu, un aranjament special, pe teme celebre din creația lui Porumbescu regăsite în piesele Dorul și Balada, Opereta Crai Nou și alte miniaturi instrumentale.

Concertul a avut loc cu ocazia celebrării a 170 de ani de la naștere și 140 de ani de la moartea compozitorului român Ciprian Porumbescu. În programul de la Chișinău au mai figurat lucrări din creația compozitorilor români Constantin Dimitrescu și Radu Sinaci, precum și lucrări din repertoriul universal.

„O plăcere deosebită sa revăd din nou, la Chișinău pe Violoncelissimo, într-un concert de excepție, finantat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, care încheie anul „Ciprian Porumbescu” pe acest mal al Prutului”, a scris pe Facebook, ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în Italia, SUA, Belgia, Spania, Portugalia, China, Macao, Germania, Austria, Franța, Turcia, Moldova, Bulgaria și în toată România, mărturii sonore de excepție ce se vor păstra mult timp în memoria ascultătorilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram