Vlad Filat creionează „portretul” Maiei Sandu în funcția sa de președinte: „Ea își dorește un popor orb, mut și supus”

A fi ales președinte și a deveni președinte sunt lucruri diferite, iar Maia Sandu nu a devenit, în cei trei ani de când preluat puterea, președintele Republicii Moldova. De această părere este liderul PLDM, Vlad Filat, care o caracterizează pe fosta sa subalternă din Guvern, de pe vremea când deținea funcția de prim-ministru, ca pe pe persoană narcisistă, preocupată exclusiv de propriul confort.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Filat scrie că un președinte trebuie să atent la nevoile oamenilor, să unească societatea și să aibă grijă de cei care i-au oferit acest „cadou”, însă pe Maia Sandu o preocupă cu totul altceva.

„În 3 ani de președinție, Maia Sandu nu alege poporul Republicii Moldova. Criteriul de bază este loialitatea față de Maia Sandu. Toți cei aleși de Maia Sandu trebuie să o servească pe ea. Să o ajute să manipuleze și să dezinformeze oamenii. Iar când e cazul, să-i atace și să-i supună. Iată pentru ce folosește Maia Sandu puterea de Președintă și banii țării”, susține liderul PLDM.

Potrivit lui, Maia Sandu își dorește un popor „îngenunchiat și ascultător”.

„Nu alege învățătorii și sistemul de Educație, pentru că nu are nevoie de oameni care gândesc și îi învață și pe alții să gândească. Nu alege medicii, pentru că ei prea multe înțeleg și sunt prea greu de manipulat. Nu alege primarii și funcționarii autorităților publice locale, pentru că sunt prea autonomi de guvernarea PAS. Ea investește în echipamente pentru CNA, SIS, procuratură și poliție pentru a putea urmări și ataca oamenii. Maia Sandu vrea un popor orb, mut și supus. De aceasta seamănă frică, ură și dezbinare”, menționează Vlad Filat.

Mai mult, el consideră că actuala șefă a statului nu-i reprezintă pe cetățenii moldoveni, iar faptul că se apropie alegerile o face să intre în panică.

„A fi ales Președinte și a deveni Președinte sunt lucruri diferite. Maia Sandu nu a devenit Președinte al Republicii Moldova. Ea a ales să rămână președinta grupului ei de adepți fanatici, lași, mincinoși și lacomi. Dar vin alegerile. Și Maia Sandu a intrat în panică. Îi place statutul de Președintă și nu vrea să renunțe la confortul de a nu oferi nimic și a primi totul. În 2024, Maia Sandu se va întrece pe sine la minciună și abuz. Dar alegerea – cine va fi următorul Președinte al Republicii Moldova – e după noi”, concluzionează Filat în postarea sa.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram