Vladimir Putin pleacă în China. Aceasta va fi prima sa vizită externă după învestirea sa

Kremlinul confirmă prima vizită externă a președintelui rus Vladimir Putin după învestirea sa pentru al cincilea mandat de președinte al Rusiei, care va avea loc în China, pe 16 și 17 mai.

Vladimir Putin și Xi Jinping vor lua parte la o ceremonie pentru a marca cea de-a 75-a aniversare de la stabilirea relațiilor diplomatice și deschiderea „Anilor Culturii Rusia-China 2024-2025”.

Liderii Rusiei și Chinei vor discuta în detaliu întreaga gamă de probleme de parteneriat cuprinzător și interacțiune strategică. Putin și Xi Jinping vor face un schimb amănunțit de opinii asupra celor mai presante probleme internaționale și regionale, potrivit Kremlinului.

În urma negocierilor, este planificată semnarea unei Declarații comune a șefilor de stat și a unui număr de documente bilaterale.

Aceasta va fi prima vizită a lui Putin în străinătate de la realegerea sa în martie, în timp ce din martie 2023 preşedintele rus face obiectul unui mandat de arestare din partea Curţii Penale Internaţionale pentru „deportarea” de copii ucraineni.

Liderul rus a călătorit ultima dată în China în octombrie 2023, după o vizită în Rusia a omologului său chinez Xi Jinping în martie acelaşi an.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *