Ministrul Sănătății pare de nezdruncinat în scandalul legat de închiderea Spitalului de boli infecțioase „Toma Ciorbă și comasarea cu Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile. Într-o postare pe Facebook, ministrul Ala Nemerenco i-a criticat pe angajații spitalului care au protestatat marți și a dezmințit acuzațiile potrivit cărora terenul pe care se află spitalul Toma Ciorbă ar putea fi vândut.
„Astăzi Daniel Vodă a scris ceva despre rușinea spaniolă. S-ar putea să-mi fie rușine pentru marșul împotriva așa-zisei privatizări născocite a terenului Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Dar la sigur îmi este foarte rușine pentru condițiile în care personalul medical al acestui spital activează și care le și oferă pacienților. Pacienților, care plătesc și întrețin acest sistem cu tot cu spitalele sale, multe din ele sub orice critică. În prima poză este un grup sanitar renovat deja al acestui spital (vă rog priviți atent cratița și ce scrie pe ea), toate sunt despre medicina modernă pe care mă asigurau profesorii de acolo că o fac. Este greu drumul spre modernizare și schimbare, dar nu imposibil”, a scris Nemerenco pe Facebook.
Medicii din cadrul Spitalului Republican de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” au organizat, marți, 12 decembrie, un protest la sediul Guvernului, exprimându-și nemulțumirea față de propunerea Ministerului Sănătății de a fuziona instituția cu Spitalul de Dermatologie. Într-o declarație comună, reprezentanții celor două spitale au respins, astăzi, din nou argumentele ministerului privind necesitatea fuziunii și au susținut că aceasta nu reprezintă o soluție eficientă pentru rezolvarea problemelor existente. Mai mult, angajații Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” acuză că în spatele închiderii și absorbției instituției de către Spitalul Dermatologie și Maladii Comunicabile s-ar ascunde intenția de a obține „ilegal și abuziv” terenul pe care se află instituția spitalicească. Îngrijorarea este exprimată într-o scrisoare trimisă vineri de către colectivul spitalului către cele mai importante instituții ale statului, printre care Guvern, Parlament, Centrul Național Anticorupție, precum și la ambasadele acreditate la Chișinău.