Avocații Partidului „ȘOR” cer recuzarea judecătorului Nicolae Roșca, pentru că ar fi participat, alături de Maia Sandu, la un protest împotriva formațiunii lui Șor

Avocații Partidului „ȘOR” au cerut recuzarea proaspătului președinte al Curții Constituționale (CC) din cadrul ședinței de examinare a scoaterii Partidului „ȘOR” în afara legii. Motivul invocat de ei este că Roșca a participat, împreună cu Maia Sandu, la un protest împotriva formațiunii conduse de Ilan Șor. 

Avocații au prezentat și un video în care îl arată pe Nicolae Roșca, alături de Maia Sandu și mai mulți membri ai PAS, la un protest legat de dosarul Șor. Protestul a avut loc în perioada în care Nicolae Roșca era avocatul Maiei Sandu. 

Roșca a fost numit judecător al Curții Constituționale în 2019. Însă până atunci nu a stat departe nici de politică, având legături strânse cu actualul partid de guvernare – PAS. Astfel, noul președinte al Curții a fost ales, în 2016, membru al Biroului Permanent al PAS. În februarie 2019, Roșca a candidat pe lista ACUM la alegerile parlamentare. 

De asemenea, în perioada 2017-2019, Nicolae Roșca a fost avocatul actualului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, pe atunci unul dintre liderii opoziției și președinte PAS. Nicolae Roșca este președintele Curții Constituționale din 25 aprilie 2023.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *