Erdogan, avertizat despre o lovitură de stat iminentă în Turcia: Știm foarte bine cine sunt „păpușarii”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avut o întâlnire de urgență, în aceată noapte, cu șefii serviciilor de informații și cu Ministerul Justiției, după ce liderul Partidului Naționalist Turc (MPR), Devlet Bahceli, a avertizat despre probabilitatea unei tentative de lovitură de stat, scrie Sabah.

Cu o zi înainte, Parchetul General Ankara a început o anchetă împotriva a trei polițiști ai departamentului capitalei cu privire la implicarea lor în organizația criminală „Ayhan Bora Kaplan”, notează sursa citată.

Aliatul lui Erdogan, Bahceli, a spus că ar putea exista o conspirație, iar înlăturarea mai multor polițiști nu va rezolva nimic. Bahceli a avertizat despre posibilitatea unei tentative repetate de lovitură de stat în țară ca cea din 2016.

Astăzi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, la o reuniune a Partidului Justiție și Dezvoltare, de guvernământ, că autoritățile cunosc foarte bine cine sunt „păpușarii”.

În 2016, a avut loc o tentativă de lovitură de stat în Turcia , care a fost reprimată în câteva ore. În urma confruntărilor din toată țara, 241 de persoane au fost ucise și peste 2 mii au fost rănite. Peste 40 de mii de persoane au fost arestate în Turcia sub suspiciunea de organizare a loviturii de stat și implicare în aceasta. Starea de urgență a fost instituită în țară timp de câteva luni.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *