Restricțiile în Aeroportul Chișinău au fost prelungite până în 30 mai. În continuare, vor avea acces doar pasagerii cu bilete

Restricțiile de la Aeroportul Chișinău sunt prelungite cu două săptămâni. Noile interdicții au fost anunțate de Poliția de Frontieră și vor fi valabile până în 30 mai.  Potrivit unui comunicat al instituției, „măsurile sunt implementate cu scopul asigurării unui confort optim și pentru siguranța tuturor călătorilor”.

Despre o posibilă prelungire a restricțiilor la Aeroportul Chișinău a vorbit și șeful de la Interne, Adrian Efros, în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV. Demnitarul a precizat că orice decizie va fi luată în „folosul cetățeanului”.  

„Aeroportul Chișinău este un edificiu de o sensibilitate majoră. Activitatea aeroportuară prevede niște măsuri de securitate destul de înalte. Reieșind din aceste alerte false a fost luată decizia de a ridica nivelul de securitate și s-a luat decizia ca în aeroport să intre doar cetățenii cu bilete. Astfel, noi excludem un număr majorat de cetățeni în aeroport și în cazul unor alerte, forțele de ordine pot mai ușor să gestioneze aceste incidente”, a declarat Adrian Efros.

Amintim, din 2 mai, Poliția de Frontieră a restricționat accesul în Aeroportul Internațional Chișinău. Motivele enunțate de instituțiile responsabile ale statului au fost alertele false cu bombă și că „unele grupări criminale foloseau terminalul în scopuri politice”.

Într-un comunicat de presă transmis în 2 mai, autoritățile anunțau că au suplimentat numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de control, „pentru a face față provocărilor actuale și a garanta securitatea călătorilor”. 

„Decizia a fost luată pentru securitatea pasagerilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de gestionare a fluxului sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău în perioada sărbătorilor. Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate”, se arăta în comunicatul Poliției de Frontieră. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *