Maia Sandu nu știe încă dacă va mai candida pentru un nou mandat: „A fost o neînțelegere, e prea devreme să vorbim despre asta”

Maia Sandu dezminte informația difuzată de Bloomberg, care a anunțat anterior că aceasta ar fi decis să candideze pentru un nou madat de președinte al Republicii Moldova. Șefa statului susține că agenția americană de știri ar fi interpretat eronat declarațiile făcute de ea în interviu și că, ulterior, și-ar fi corectat articolul.

Maia Sandu a făcut aceste precizări în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

„Nu am anunțat nimic. A fost o neînțelegere, au corectat articolul. Nu am discutat acest subiect. Am discutat dacă există partide politice pro-europene în Republica Moldova, care să supraviețuiască în timp până în 2030 și care să realizeze aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și eu am spus că partidele politice pro-europene se luptă pentru a menține acest sprijin pentru integrarea europeană, dar foarte important că există sprijinul cetățenilor, pe care îl vedem în sondaje”, a subliniat șefa statului, citată de TV 8.

În opinia ei, este prematur să spună acum dacă va mai candida sau nu, deoarece, deoarece până la viitoarele alegeri prezidențiale mai este încă un an și câteva luni, iar ea are încă multe sarcini de îndeplinit în actualul mandat, asupra cărora trebuie să se cponcentreze.

Săptămâna trecută, agenția americană Bloomberg susținea că Maia Sandu ar fi confirmat, în cadrul unui interviu, că va mai candida o dată pentru funcția de președinte, după expirarea actualului mandat.

Actuala șefă a statului a câștigat alegerile în anul 2020, după ce l-a învins, în turul doi, pe fostul președinte, Igor Dodon. Sondajele de opinie o dau în continuare drept lider în preferințele electoratului, însă unii analiști nu exclud că, la viitoarele alegeri, Maia Sandu ar putea întâmpina dificultăți în ceea ce privește obținerea unui nou mandat, în condițiile în care orice actor politic aflat la putere se confruntă cu un proces de erodare a imaginii, dar și în contextul viitoarelor alegeri locale, care vor avea loc în toamna acestui an, cu un an înainte de prezidențiale, care ar putea schimba substanțial tabloul politic al momentului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram