Creștinii ortodocși de stil nou sărbătoresc astăzi Buna Vestire. Cei care țin post au dezlegare la pește | VIDEO

Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși de stil nou. Astăzi este Buna Vestire, unul dintre cele 12 praznice împărătești, iar credincioșii care țin post au dezlegare la pește. Este ziua în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Duhul Sfânt a pogorât peste ea și că-L va naște pe Iisus Hristos.  

Această zi este exact la nouă luni înainte de Crăciun, fiind astfel aleasă de Părinții Bisericii ca să indice că Iisus Hristos a fost conceput într-o perioadă de timp perfectă din Duhul Sfânt și din Fecioara Maria.

Buna Vestire constituie sfârşitul făgăduinţelor pentru venirea lui Mesia pe pământ. Astfel, s-au împlinit toate profeţiile Vechiului Testament, iar prin acceptarea de către Sfânta Fecioară Maria a acestei lucrări divine, întreg neamul omenesc se pregăteşte pentru eliberarea de sub robia păcatului şi a morţii.

Buna Vestire este cea dintâi sărbătoare închinată Maicii Domnului, confirmată în documente, iar prima mărturie o reprezintă biserica zidită în Nazaret (în secolele IV sau V), pe locul unde a avut loc episodul consemnat în Biblie.

La creştinii ortodocşi de stil vechi, care sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie, Buna Vestire este prăznuită în ziua de 7 aprilie a fiecărui an.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *