Oaspeți speciali de Ziua Unirii. Președinții Senatului și Camerei Deputaților din România vin la Chișinău

Președintele Camerei Deputaților de la București, Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, vin la Chișinău, pe 27 martie. Vizita înalților demnitari români în Republica Moldova are loc la doar câteva zile după ce premierul Nicolae Ciucă a fost și el la Chișinău.

Anunțul a fost făcut de președintele legislativului de la Chișinău, Igor Grosu, într-o postare pe Facebook.

„Pe data de 27 martie, la Chișinău vor veni omologii mei români: Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, pe care-i aștept cu drag pentru a dezvolta relațiile excelente pe care le-am stabilit. Acest șir de întrevederi importante demonstrează concret sprijinul pe care îl avem în România și arată încă o dată că noi nu suntem singuri în parcursul nostru european”, a scris Grosu, pe pagina sa de Facebook.

Joi, 23 martie, la Chișinău a venit premierul României, Nicolae Ciucă. În cadrul întrevederilor avute cu președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean, oaspetele de la București a reiterat că relațiile moldo-române se află într-o dinamică ascendentă și că România are disponibilitate maximă să ajute Republica Moldova și că pe agenda discuțiilor se află un șir întreg de proiecte prioritare, în domeniile economic, social și de securitate.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *