Procuratura Anticorupție explică de ce vrea să intre în posesia clădirii Universității „Ion Creangă”: „A fost identificată ca fiind ideală”

Procuratura Anticorupție a venit cu o reacție, după ce a fost acuzată că vrea să preia abuziv o clădire a Universității „Ion Creangă”. Aceasta confirmă că face demersuri în acest sens și spune că insistă deoarece edificiul este „ideal pentru Procuratura Anticorupție”. Mai mult, îi recomandă instituției de învățământ să se mute în clădirea de vizavi.

„Clădirea de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 5, a fost identificată ca fiind ideală pentru Procuratura Anticorupție, având în vedere suprafața, locația, curtea interioară, accesul pentru transport special, săli de ședințe, birouri și alte specificații din punct de vedere a infrastructurii și funcționalitatea Procuraturii Anticorupție. Totodată, ținem să menționăm că, personalul instituției universitare poate fi transferat din imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 5, vis-a-vis, în imobilul de pe str. Ghenadie Iablocikin, nr. 2/1, care este dotat cu tot necesarul pentru desfășurarea studiilor universitare, fiind anterior clădirea unde a fost amplasată Facultatea de Drept și care, la moment, este spațiul nefolosit în gestiunea statului”, se spune într-un comunicat remis presei.

Procuratura Anticorupție își mai justifică insistența prin faptul că identificarea unui sediu este o chestiune care nu poate fi amânată.

„Fără asigurarea unui sediu corespunzător în termeni cât mai restrânși, riscăm să fie blocată toată activitatea Procuraturii Anticorupție, întrucât, începând cu 1 aprilie 2024, suportul operativ pe dosare de corupție de nivel înalt trebuie asigurate de Procuratura Anticorupție, care nu deține suficient spațiu să angajeze 62 ofițeri și zeci de alți funcționari publici pentru activitatea și obligația dată în competența sa și anume lupta împotriva corupției la cel mai înalt nivel”, se mai apsune în comunicatul instituției.

Amintim că Universitatea Pedagogică „Ion Creangă” din Chișinău a acuzat Procuratura Anticorupție că încearcă să preia mai multe blocuri de studii care îi aparțin. Reprezentanții universității au lansat o petiție către înalții demnitari ai statului, cerând oprirea acestui proces. Mai mult, au subliniat că toate cheltuielile de renovare și dotare a spațiilor respective au fost suportate din resurse proprii, fără implicarea bugetului de stat, și sunt esențiale pentru desfășurarea activităților de predare, cercetare și formare profesională.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *