Procurorul care a provocat tragedia rutieră din Bahmut a fost reținut. Cazul este investigat de Procuratura Generală

Procuratura Generală a confirmat faptul că șoferul care a provocat accidentul soldat cu patru morți, în localitatea Bahmut, Călărași, este angajatul lor. Într-un comunicat de presă, instituția anunță că acesta a fost reținut, iar în condițiile în care este vorba despre un procuror, ancheta a fost transferată de la poliție, la Procuratură.     

Potrivit instituției, a fost pornită o cauză  pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane”.

„Deoarece s-a stabilit că la volanul automobilului se afla un procuror, urmărirea penală a fost pornită de către procurorul general interimar, fiind stabilită competența efectuării urmăririi penale Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, cu constituirea unui grup de urmărire penală format din procurori și ofițeri de urmărire penală”, se menționează în comunicat.

Mai mult, conducătorul mijlocului de transport a fost reținut pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive arestarea preventivă.

Deși nu-i dă numele, în presă au apărut informații că șoferul vizat este chiar șeful Procuraturii din Ungheni, Dumitru Triboi.

Amintim că, în seara zilei de vineri, 20 octombrie, patru oameni, inclusiv un copil, și-au pierdut viața după ce o mașină întrat în căruța în care se deplasau pe drum. Alte două persoane au ajuns la spital cu multiple traumatisme. Tragedia s-a produs în localitatea Bahmut, raionul Călărași.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin