Radu Marian le cere agricultorilor să protesteze civilizat și le reproșează că cer prea multe de la stat

Șeful Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, le dă în obraz agricultorilor. Într-o postare pe Facebook, acesta îi îndeamnă să „protesteze civilizat” și le atrage atenția că există și alte ramuri ale economiei, care sunt afectate, atunci când se blochează drumurile.

Deputatul PAS le amintește „producătorilor de porumb și floarea soarelui” că agricultura nu se rezumă doar la ei și că Guvernul trebuie să aibă grijă de toți.

„Nemulțumirile producătorilor de porumb și floarea soarelui, cei care protestează acum în piață, pot fi înțelese. Guvernul, în doi ani, a dublat suma subvențiilor în domeniul agricol și la ultima rectificare bugetară, a alocat încă 300 milioane pentru aceștia. Dar Guvernul NU poate aloca toată suma alocată pentru dezvoltarea economică doar pentru porumb și floarea soareului. Agricultura mai înseamnă și zootehnie, fructe, produse alimentare, vinăriile, nemaivorbind de celelalte domenii economice”, a scris Radu Marian.

Mai mult, acesta se arată indignat de modul în care fermierii au ales să protesteze.

„Cultivatorii de porumb și floarea soarelui trebuie să înțeleagă că atunci când blochează drumurile, le blochează și pentru cei din IT, și pentru vinificatori, pentru producătorii de carne, mobilă, electronică, haine etc. Blocatul drumurilor are repercusiuni pentru întreagă economie, nemaivorbind de ceilalți cetățeni, sau servicii de urgență. Iar asta nu ajută pe nimeni, nici pe producătorii de porumb și floarea soarelui. Dreptul la protest este fundamental, dar protestul trebuie să se desfășoare civilizat”, a mai adăugat deputatul PAS, Radu Marian.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram