Scandalos! Legendarul fondator al trupei „Phoenix”, Nicu Covaci, nu a fost acceptat în Uniunea Compozitorilor din România 

Legenda muzicii rock din România, fondatorul trupei „Phoenix”, nu a fost acceptat în Uniunea Compozitorilor din România. În urma examenului de admitere în UCMR, Covaci a obţinut nota 7,60, sub nota de promovare (8,00). 

Autor a peste 100 de compoziții, Covaci a fost înștiințat printr-o scrisoare de către UCMR că nu a fost admis. 

„Vă informăm prin prezenta că Biroul Secţiei de muzică jazz/pop al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România s-a întrunit în şedinţă şi a analizat lucrarea scrisă pe care aţi susţinut-o în cadrul probei de examen profesional, solicitat prin regulament candidaţilor care nu au studii superioare de specialitate. Lucrarea realizată de Dvs. a fost evaluată cu media 7,60, ceea ce o plasează sub media de promovare (8,00), conform Regulamentului privitor la admiterea în UCMR. În conformitate cu Statutul şi Regulamentele UCMR, Biroul executiv a dispus informarea Dvs. cu privire la neadmiterea solicitării de a fi primit ca membru al UCMR”, se arată în scrisoarea UCMR. 

Potrivit Adevărul România, Nicu Covaci a încercat de mai multe ori să intre în rândul artiștilor care fac parte din Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, pentru ca opera să fie protejată și recunoscută. Au fost mai mulți ani de procese atât cu UCMR, cât și cu Centrul Național al Cinematografiei și cu Electrecord pentru pretinse drepturi de autor de pe urma muncii sale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin