Șeful departamentului de personal al Ministerului rus al Apărării a fost arestat. Este suspectat că a primit mită la scară deosebit de mare

Șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iurii Kuznețov, a fost reținut și trimis în arest la Moscova, relatează agenția rusă de presă TASS. Potrivit Comitetului de anchetă al Federației Ruse, Kuznețov este acuzat că a primit mită la scară deosebit de mare.

Kuznețov a fost numit în această funcție în mai anul trecut. Înainte de aceasta, a condus timp de opt ani Direcția a 8-a a Statului Major General al Forțelor Armate Ruse.

„Conform anchetei, în perioada 2021-2023, în calitate de șef al Direcției a 8-a a Statului Major al Forțelor Armate Ruse, Kuznețov a primit mită de la reprezentanții structurilor comerciale pentru că a efectuat anumite acțiuni în favoarea lor”, a transmis Comitetul de anchetă într-un comunicat.

Comitetul rus de anchetă mai precizează că în timpul perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Kuznețov, forțele de securitate au găsit bani în ruble și valută străină în valoare de peste 100 de milioane de ruble, precum și monede de aur, ceasuri de colecție și obiecte de lux.

Vestea vine la doar câteva zile după cel mai recent eveniment care a provocat o agitație în aparatul militar și de securitate al Rusiei.

La sfârșitul lunii aprilie 2024, ministrul adjunct al apărării al Federației Ruse, Timur Ivanov, care a supravegheat complexul de construcții militare, a fost arestat la Moscova. Generalul a fost acuzat că a primit mită pe o scară deosebit de mare – mai mult de un miliard de ruble. Presa a scris că acest cazul ar putea include și un episod de trădare, dar avocatul lui Ivanov a negat această informație.

Pe 12 mai, Vladimir Putin l-a demis pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru al Apărării şi l-a numit secretar al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse. Fostul viceprim-ministru pentru Afaceri Economice Andrei Belousov a fost nominalizat pentru postul de șef al Ministerului Apărării.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *