Situația din Belgorod, Rusia, incertă și tensionată! Cel puțin 15 oameni au fost răniți, în urma luptelor dintre militarii ruși și forțele armate de opoziție

Forţele militare ruse continuă operaţiunea „antiteroristă” din regiunea Belgorod, aflată la granița cu Ucraina. Până acum, căutarea „trupelor de diversioniști” nu s-a soldat cu succes. În această noapte s-au dus lupte dintre forțele ruse și formațiunile armate, care se autointitulează drept forțe de opoziție rusești. 

Rusia a anunţat că sabotorii ar fi ucraineni infiltrați. Kievul susține însă că nu este implicată în evenimentele din Belgorod. Televiziunea online ucraineană Hromadske a transmis că, potrivit unor surse din domeniul informaţiilor militare din Ucraina, atacurile au fost lansate de două grupări armate de opoziţie, formate din cetăţeni ruşi: Legiunea Libertatea Rusiei şi Corpul de Voluntari Ruşi. 

Potrivit portalului Meduza, în urma confruntărilor din ultimele 24 de ore, așa-zișii diversioniști s-au regrupat și s-au ascuns în pădurile din regiune.

Luni noaptea, mai multe case şi o clădire administrativă din oraşul Graivoron, reşedinţa raionului cu acelaşi nume, au fost atacate de drone, a declarat guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, citat de AFP. El a precizat că două case au luat foc. Un atac similiar a avut loc, potrivit aceleiaşi surse, şi în satul Borisovka, unde ţintele au fost de asemenea o clădire publică şi ulterior o casă. În total, în urma atacurilor, 12 civili au fost răniți.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *