VIDEO | Franța a interzis toate manifestațiile pro-palestiniene. Haos și violențe la Paris în timpul discursului lui Macron

Poliţia franceză a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa joi un miting interzis în sprijinul poporului palestinian la Paris.

Ministrul de interne francez a declarat anterior că astfel de adunări pot „probabil să genereze tulburări în ordinea publică”. În ciuda interdicţiei, câteva sute de manifestanţi propalestinieni s-au adunat în centrul Parisului în grupuri separate. Poliția a primit ordin să disperseze oamenii prezenţi, să-i aresteze și să-i amendeze.

În timp ce poliția încerca să disperseze manifestanții, președintele francez Emanuel Macron a ieșit public, cu un mesaj către națiune, în care a abordat situația din Israel și soarta cetățenilor francezi afectați de război

„Am asigurat Israelul şi poporul său de o solidaritate absolută şi de sprijinul nostru pentru răspunsul său legitim la orice act terorist. Israelul are dreptul să se apere, eliminând grupurile teroriste precum Hamas, dar protejând în acelaşi timp populaţia civilă, pentru că aceasta este datoria democraţiilor, iar condiţiile unei păci durabile sunt cunoscute”, a declarat Macron.

Emmanuel Macron a reafirmat poziția Franței spunând că: „Avem nevoie de un stat palestinian”, scrie Le Figaro.

„Nu putem rezolva un război fără sfârșit. Sunt cunoscute condițiile pentru o pace durabilă, avem nevoie de o garanție esențială pentru securitatea Israelului și avem nevoie de un stat palestinian, aceasta este linia pe care Franța continuă să o apere” a declarat Macron.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *