VIDEO | Igor Grosu atacă frontal „Air Moldova”: Din denumirea acestei companii, Moldova e de prisos. Acolo e numai „air”

Președintele Parlamentului Igor Grosu a atacat dur compania Air Moldova, care se află în prag de faliment din cauza problemelor financiare cu care se confruntă, și susține că în spatele operatorului aerian se află Ilan Șor, pe care îl acuză că a creat deliberat datoriile și este singurul responsabil pentru problemele companiei. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, moderată de jurnalistul Vasile Munteanu. 

„Air Moldova este compania acestui individ (Ilan Șor n.r). Din denumirea acestei companii, Moldova e de prisos. Acolo e numai „air” și datorii deliberat create, datorii foarte mari, nu știu dacă au fost făcute publice. Din câte mi s-a explicat, au fost cazuri când din țara x nu i se permitea să decoleze, pentru că aveau datorii la sol. Este compania acestui individ, iar acum, procurorii trebuie să vadă foarte atent, probabil știu mai bine, cum au fost gestionate resursele acestei companii”, a declarat Igor Gorosu. 

Mai mult, șeful Legislativului i-a îndemnat pe oameni „să fie mai selectivi” atunci când aleg companiile de la care să cumpere bilete de avion.  

„O să vin cu un sfat pentru pasageri: oameni buni, hai, mai atent și mai selectivi, atunci când ne alegem o companie. Mai multe nu pot să spun. Doar se vede că nu-și onorează (obligațiunile n.r), prea des se întâmplă. Problemele au început mult mai devreme, pur și simplu ele s-au acumulat. Atunci când le acumulezi și ai o gestiune defectuoasă și frauduloasă, odată și odată crapă”, a conchis Grosu. 

Astăzi, „Air Moldova” anunța clienții că anulează toate zborurile planificate între 21 și 25 aprilie 2023. Într-un comunicat de presă, compania aeriană și-a exprimat regretul pentru situația creată și menționează că este nevoită să recurgă la această măsură, „din cauza deficitului de resurse financiare necesare”.

Acum câteva zile, angajații „Air Moldova” au expediat o scrisoare președintelui Maia Sandu, prin care îi cereau să intervină pentru a salva situația critică în care a ajuns compania aeriană. Potrivit lor, operatorul aerian se află în situație de criză financiară profundă și riscă să dea faliment.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram