Membrul comisiilor de evaluare a judecătorilor și procurorilor, Tatiana Răducanu, și-a dat demisia

Membrul Comisiei Pre-Vetting și a celei de evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, și-a depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei juridice a Parlamentului, Veronica Roșca.

Fosta judecătoare susține că a făcut acest pas în urma unei scrisori care a ajuns la instituțiile statului și prin care sunt puse la îndoială calitățile profesionale și de integritate.

„Uneori lucrurile în curățarea justiției se mișcă mai greu decât de dorim, uneori există și obstacole, dar evaluarea este unica modalitate de a avea pe termen lung un sistem cu oameni integri, chiar dacă acest lucru îi sperie astăzi pe mulți. Procesul de vetting trebuie să continue, acum el începe în sistemul procuraturii. În legătură cu scrisoarea menționată, sunt nevoită să-mi declar demisia de membră din ambele comisii de evaluare pentru a nu pune în pericol întregul proces de vetting”, se arată în scrisoarea transmisă de Tatiana Răducanu Parlamentului.

Parlamentul a numit-o pe Tatiana Răducanu în calitate de membru în cele două comisii de evaluare a judecătorilor și procurorilor în aprilie 2022. Tatiana Răducanu a fost magistrat la Curtea Supremă de Justiție în perioada 2005-2016, anterior fiind judecătoare la Curtea de Apel Chișinău.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *