Mesaje ale politicienilor, de Ziua Internațională a Familiei: „De multe ori, ne putem vedea oamenii dragi doar la distanță, prin internet”

Mai mulți politicieni de opoziție au publicat astăzi mesaje în susținerea instituției familiei, pe care o consideră un fundament al societății. Aceștia scriu că este necesar ca statul să depună eforturi pentru readucerea tinerilor acasă și să lanseze mai multe programe pentru susținerea familiilor din Republica Moldova.

Partidul Social Democrat European reamintește că a promovat familiile tinere și a susținut proiectele anterioare destinate, în special, pentru cumpărarea unei locuințe.

„Pe 15 mai marcăm Ziua Internațională a Familiei. Această sărbătoare, instituită de Adunarea Generală a ONU pe 20 septembrie 1993, vine să sublinieze importanța pe care comunitatea mondială o acordă familiei și rolul acesteia în dezvoltarea societății. Partidul Social Democrat European întotdeauna a susținut și promovat tinerele familii. Fie că vorbim despre programele „ O nouă viață”, „Prima Casă”, creșterea indemnizațiilor pentru copii sau introducerea concediului paternal. Familia este cea mai de preț comoară!”, se arată în mesajul PSDE.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a venit însă cu un mesaj mai sentimentalist în care vorbește despre migrația în masă, care afectează grav familiile din Republica Moldova.

„În familie învățăm să fim responsabili, să avem grijă de cei dragi, să împărtășim bucurii și tristeți, să iertăm. În această zi reflectăm la cât de mult înseamnă pentru noi părinții, bunicii, unchii și mătușile, frații și surorile noastre. Până la urmă, ce am fi noi fără familie, oricât de mică ar fi ea! Cele mai profunde emoții le trăim în familie. Atunci când se naște un copil, când copilul spune prima dată cuvântul MAMA, când tata își ține în brațe fiul sau fiica și când ambii părinți se bucură de primii pași făcuți de copiii lor. Anii zbuciumați de după Independența Republicii Moldova au adus mai multe fenomene negative, care au zdruncinat această temelie a societății. Crizele sociale și economice, sărăcia, au impus peste un milion de moldoveni să plece peste hotare la muncă. Zeci de mii de familii despărțite, copii rămași în grija buneilor sau a altor rude”, a scris Renato Usatîi.

Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase, a publicat pe rețelele sociale o fotografie cu familia sa.

„Pentru că familia este totul, e universul care ne luminează și ne călăuzește! E bucuria de a trăi și a spera, de a te ridica și a învinge! Pentru că cele mai importante lucruri din lume sunt dragostea și familia, felicitări tuturor cu ocazia Zilei internaționale a Familiei!”, a scris Andrei Năstase.

Iar liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, a reamintit despre problema familiilor destrămate din cauza plecării moldovenilor în străinătate.

„Nu este nimic mai scump pentru om decât familia sa, decât mama, tata, copiii, frații și surorile, decât soția/soțul, decât bunicii și nepoții. Iar cea mai mare dorință a noastră este să-i avem mereu alături, să ne bucurăm cât mai mult de clipele petrecute împreună. Spre mare regret, pentru marea majoritatea dintre noi, familiile ne sunt dispersate prin toate colțurile lumii, iar de multe ori ne putem vedea oamenii dragi doar la distanță, prin internet. Ne dorim tuturor să ne ajute bunul Dumnezeu să readucem timpurile, când moldovenii își permiteau “luxul” de a trăi la ei acasă, în țara lor, împreună cu copiii, soții sau soțiile lor! Prin muncă și încredere se poate de atins această dorință majoră a fiecăruia dintre noi!”, a scris pe rețelele sociale fostul primi-ministru.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *