Ultima oră! 14 cetățeni moldoveni au fost evacuați din Sudan, anunță Ministerul de Externe

14 cetățeni Moldoveni au fost evacuați din Sudan, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău. Moldovenii au fost transportați cu două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, iar acum sunt în siguranță. 

„Având în vedere confruntările armate violente de pe teritoriul Sudanului, MAEIE a depus eforturi pentru a identifica cetățenii Republicii Moldova care necesită sprijin pentru evacuare. În acest sens, MAEIE notează că prin două curse avia, una către Franța și cealaltă către Federația Rusă, au fost evacuați 14 cetățeni ai țării noastre”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

În prezent, 13 cetățeni evacuați, printre care 6 copii, se afla la Moscova, unde au fost preluați și asistați de către responsabilii Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. 

„Cetățenii evacuați sunt în siguranță, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în cooperare cu alte structuri ale statului, acordă sprijinul necesar acestor familii și identifică căile de repatriere în țara noastră”, se mai arată în anunțul Ministerului de Externe. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *