Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, este așteptat marți la București, unde se va întâlni cu ministrul român de Externe

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, va efectua marți, 13 februarie, prima vizită oficială la București, după ce săptămâna trecută a fost la Bruxelles, unde a dat startul etapei tehnice a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

„Mâine, 13 februarie, voi întreprinde o vizită de lucru la București, la invitația ministrei Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu. Urmează să identificăm modalitățile prin care putem coopera și mai strâns în procesul nostru de aderare la UE și cum să valorificăm expertiza și experiența României în acest domeniu”, a scris Cristina Gherasimov pe Facebook.

Amintim că, săptămâna trecută, la Bruxelles, vicepremierul pentru Integrare a anunțat inițierea primei etape de lucru tehnic pentru aderarea R.Moldova la UE. 

„La 7 februarie, am intrat în prima etapa de lucru tehnic pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Avem cea mai profundă și apropiată relație cu UE din istoria modernă a țării noastre. Aceasta etapă reprezintă primul pas practic de transpunere a deciziei istorice a Consiliului European din decembrie – evaluarea legislației naționale în raport cu cea comunitară – un proces, de durată, care necesită eforturi și expertiza specializată pe domenii foarte clare, împărțite în 33 de capitole. Pe 21-22 februarie – revenim la Bruxelles – pentru a avea o primă analiză a legislației UE în domeniul justiției, și drepturilor fundamentale”, a anunțat Gherasimov.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram