VIDEO | Parlamentul pregătește toate demersurile necesare pentru a stabili data referendumului și a alegerilor prezidențiale pe 20 octombrie 2024

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat astăzi că Legislativul pregătește toate demersurile necesare pentru a stabili data referendumului pentru integrarea în Uniunea Europeană pe 20 octombrie, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

„Ieri, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a înregistrat proiectul de hotărâre de Parlament privind desfășurarea referendumului republican constituțional, după ce la data de 16 aprilie Curtea Constituțională a dat aviz pozitiv pentru inițiativa înaintată de deputații PAS de revizuire a Constituției prin referendum. Astfel, potrivit proiectului de lege, referendumul urmează a fi desfășurat la data de 20 octombrie 2024, iar cetățenii vor răspunde la întrebarea „Sunteți pentru aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană?”, a declarat Grosu.

Acest proiect de lege va fi transmis Comisiei Electorale Centrale pentru a iniția procedura de desfășurare a exercițiului. În acest context, Igor Grosu a făcut un apel către toate partidele să participe în promovarea aderării Rep. Moldova la UE.

„Vin cu un îndemn către toate partidele, asociațiile din țară, din diasporă, să participe în promovarea aderării Republicii Moldova la UE. Integrarea Moldovei în familia europeană este un obiectiv mai presus de interesele politice, de partid, un obiectiv care ne unește pe toți pentru că este în beneficiul tuturor moldovenilor. Toți cei care vor ca moldovenii să trăiască bine, să trăiască în pace, să nu se teamă pentru securitatea lor și a familiilor lor, să trăiască în bună înțelegere și în libertate acasă au datoria de a munci pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, a punctat Grosu.

Anterior, magistrații Curții Constituționale au dat aviz pozitiv inițiativei de revizuire a Constituției prin referendumul ce se referă la integrarea R. Moldova la UE.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *