VIDEO | Filat, despre demisiile în masă la Curtea de Apel: Acest colaps este rezultatul direct al așa-numitei reforme în justiție

Criza din sistemul judecătoresc, în special după plecarea celor 20 de judecători de la Curtea de Apel, este una extrem de serioasă, deoarece afectează direct societatea, dar și mai grav este că guvernarea PAS nici nu conștientizează aceste lucruri. Ideea aparține fostului premier Vlad Filat, care spune că, din cauza colapsului din justiție, au de suferit mii de persoane.

„Plecarea acestor 20 de judecători nu vizează un dosar sau altul, vizează mii de dosare. Acei judecători au dosare la diferite etape de examinare, dintre care unele urmează să fie luate de la început. Dosare fie cu caracter penal, administrativ, civil, iar în spatele lor sunt oameni vizați drect, familile, sunt foarte multe situații cu caracter patrimonial…”, a declarat liderul PLDM, în cadrul emisiunii lui Gheorghe Gonța de la N4.  

Culmea e, în opinia lui Filat, că exponenții guvernării nici măcar nu iau în serios problema.

„Eu l-am auzit pe ăsta cu ouăle galben-albastre, Igor Grosu, care a spus că nu este un capăt de țară că pleacă 20 de judecători. La ei, în general, nu există capăt de țară, nu există înțelegere exactă a procesului, or, eu vă spun că este un blocaj care poate fi numit colaps. Acesta este rezultatul direct al așa-numitei reforme în justiție”, a adăugat Vlad Filat.

Amintim că, în 7 mai, Curtea de Apel Chișinău a rămas fără 21 de judecători din cei 40. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat demisia magistraților, ale căror cereri au fost înregistrate de CSM încă săptămâna trecută. Anterior, și Curtea Supremă de Justiție a fost afectată de plecări în masă ale magistraților înaintea evaluării externe.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *