Bașkanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, din nou la Moscova! Va participa la parada de „Ziua Victoriei”

Bașcanul autonomiei găgăuze, Evghenia Guțul, va participa la parada dedicată „Zilei Victoriei” de la Moscova. Acesta ar fi fost invitată „oficial” de autoritățile rusești. Pe 9 mai, la Moscova, peste 9.000 de soldați şi zeci de vehicule militare vor defila prin faţa liderului rus, la două zile după ce acesta şi-a început al cincilea mandat de președinte.

Iuri Ușakov, un consilier al președintelui rus, a declarat că liderii din Belarus, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kârgâzstan și Turkmenistan vor participa la evenimentul din Piața Roșie. Ușakov a adăugat că vor fi prezenți, de asemenea, președintele cubanez, președintele statului Laos, precum și președintele din Guineea-Bissau.

Președintele armean Nikol Pașinian, care a participat la festivități anul trecut, a anunțat că nu va putea lua parte la evenimentul din acest an.

Putin și Pașinian vor avea o întrevedere la Moscova pe 8 mai și, prin urmare, nu poate fi exclus ca, în final, premierul armean să rămână și a doua zi în capitala Rusiei și să participe la paradă, notează presa rusă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *