Adrian Dupu, întâlnire cu episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei și cu oamenii de artă din nordul R. Moldova

Șeful Departamentului pentru Relația cu R. Moldova al Guvernului României, Adrian Dupu, a avut o nouă întâlnire cu episcopul de Bălți al Mitropoliei Basarabiei și cu alte fețe bisericești din regiune.

„Am avut parte de o primire foarte călduroasă astăzi la Episcopia de Bălți unde am fost întâmpinat de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți. Am fost onorat să primesc cu această ocazie din partea Preasfințitului Antonie, Crucea Bălțeană, cea mai înaltă distincție a Episcopiei de Bălți”, a scris Adrian Dupu pe rețelele sociale.

De asemenea, demnitarul s-a întâlnit și cu un grup al oamenilor de artă și de știință din Bălți, inclusiv cu directoarea Teatrului Național „Vasile Alecsandri”.

„La întâlnire au participat și doamna Ina Ilașciuc Ungureanu, directorul Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, și doamna Natalia Gașițoi, rectorul Universității de Stat „Alecu Russo”. Am discutat despre proiectele pe care le implementează Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova în regiunea de nord a Republicii Moldova, cât și despre provocările cu care se confruntă instituțiile pe care le reprezintă. M-am bucurat să văd că trei instituții emblematice din Bălți lucrează împreună pentru promovarea limbii, culturii și tradițiilor românești”, a mai declarat Adrian Dupu.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *